T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / NİLÜFER - Öğretmen Mehmet Aras İlkokulu

Mustafa ERGEMİCİ - Okul Müdürü

           18.02.1965 tarihinde Kastamonu İli, Tosya İlçesi’nde dünyaya geldi. İlkokulu  ve İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi´ni Tosya İlçesinde tamamladıktan sonra, 1985 yılında Gazi Üniversitesi’ne bağlı Kastamonu Eğitim Yüksek Okulu’nda 2 yıllık yükseköğrenimini tamamladı.

          31.03.1986 tarihinde Zonguldak İli, Bartın İlçesi, Kozcağız Nahiyesi’nde sınıf öğretmenliği görevine başladı. 1995 yılında Vatani görevini Hatay Serinyol’da kısa dönem temel eğitimden sonra Er Öğretmen olarak Diyarbakır’da tamamladı.

          30.11.1999 tarihinde İlimiz Osmangazi ilçesi Dr. Ayten Bozkaya İlköğretim Okulu’na sınıf öğretmeni olarak atandı.

         2000 yılında Anadolu Üniversitesi, Lisans Tamamlama Programında Lisans Eğitimini tamamladı.

           2003 yılında Anadolu Üniversitesi, İktisat Fakültesi, Ön Lisans bölümünü bitirdi.

          2021 yılında Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi, Beşeri Bilimler Fakültesi, Eğitim Yönetimi ve Denetimi bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı.

          2006 yılında yapılan Uzman Öğretmenlik sınavını kazanarak Uzman Öğretmenlik unvanını aldı.

          2022 yılında yapılan Başöğretmenlik sınavını kazanarak Başöğretmenlik unvanını aldı.

         2004 yılında Bilecik İli’nde açılan Satranç Aday Hakemlik Kursunu başarıyla bitirerek Satranç Aday Hakemi oldu. 2006 yılında da İlimizde açılan Satranç İl Hakemliği Kursunu da başarıyla tamamlayarak Satranç İl Hakemi unvanını aldı. Halen aktif olarak Satranç İl Hakemliği görevini sürdürmektedir.

          2007/2008 öğretim yılında ilk defa Alara İlköğretim Okulu’nda, İlçemizdeki okullarda öğrenim gören öğrencilerimizi satranç sporuyla buluşturmak ve satranç sporunu sevdirmek amacıyla salonlarda oynanan satranç sporunu bahçeye ve açık alanlara taşıyarak, albenisi ve görselliği ön planda olan bahçe satrancı şenlikleri geleneğini ekip arkadaşlarıyla birlikte başlattı. Daha sonra Özlüce Ahmet Muharrem Uğur İlköğretim Okulu’nda, Kayapa İlkokulu/Ortaokulu’nda ve Öğretmen Mehmet Aras İlkokulu’nda satranç sporcuları tarafından çok sevilen bahçe satrancı şenliklerini ekip arkadaşlarıyla birlikte düzenlemeye devam etmektedir.

         Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri kapsamında düzenlenen satranç turnuvasında, Satranç Branş Koordinatörlüğü görevini 2012 yılından itibaren branş yürütme kurulu üyeleriyle birlikte yürütmektedir.

         2017/2018 öğretim yılından itibaren 3 yıl süreyle okul öncesinde öğrenim gören çocuklarımıza satranç sporunu sevdirmek amacıyla Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün İlimiz Okul Öncesi Kurumlarında ve Anasınıflarında  “BOYUM KADAR TAŞLAR, SATRANCA SEVGİM ARTAR” sloganıyla uygulamaya koyduğu projede İl Koordinatörü olarak görev yaptı.

         1999 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’mız tarafından açılan Okul Müdürlüğü 1. Aşama Sınavını kazandı. 2000 yılında Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yapılan Hizmet İçi Eğitim Seminerini başarıyla tamamlayarak seminer sonunda yapılan Okul Müdürlüğü 2. Aşama sınavını da kazanarak 06.07.2001 tarihinde İlimiz Osmangazi İlçesi, Nilüfer Mukaddes Yazıcılar İlköğretim Okulu’nda Okul Müdürlüğü görevine başladı. Sırasıyla İlimiz Nilüfer İlçesi Alara İlköğretim Okulu’nda, Özlüce Ahmet Muharrem Uğur İlköğretim Okulu’nda, Nesrin Fuat Bursalı İlkokulu´nda ve Kayapa İlkokulu/Ortaokulu’nda Okul Müdürlüğü görevini sürdürdü.

          05.07.2021 tarihinde okulumuzdaki görevine başlamıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.