T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / NİLÜFER - Öğretmen Mehmet Aras İlkokulu

HAYIRSEVERİMİZ

 

MEHMET ARAS

08-01-2024 

 

                                                                                                                1931- 2012

               Mehmet ARAS 1 Şubat 1931 yılında (KARS) Ardahan’ın Göle İlçesi Kuru pınar Köyünde doğdu 1938 yılında Göle merkez ilkokulunda okudu. 1944 Kars Cılavuz köy enstitüsü öğretmen okulunu imtihanla kazanarak öğretmenlik tahsiline başladı.1948’de öğretmen okulundan mezun oldu. Göle’nin Altın Bulak köyüne atanarak öğretmenlik mesleğine başlangıç yapan Mehmet ARAS  ilk öğrencileriyle buluştu .Burada üç yıl görev yaptıktan sonra kendi köyü Kuzupınar’a atandı.1956-1958 yılları arasında askerlik görevini tamamladı. Askerlik görevini takiben Kars Sarıkamış Uzungazi Köyü’nde öğretmenlik görevine devam etti. Bir yıllık görev süresinin ardından tekrar Göle merkez ilkokulunda öğretmenlik mesleğine devam etti. Çocuklarının Yükseköğrenim tahsilleri için 1967 yılında Bursa’ya yerleşti. Bursa’da Barbaros İlkokulunda üç yıl görev alan Mehmet ARAS, daha sonra Merinos İlkokul’unda beş yıl daha öğretmenlik görevine devam etti. 26 yıl boyunca emek verdiği öğretmenlik mesleğinden 1975 yılında emekli oldu.

           Öğretmenlik mesleğinin yanında Musikiye ye de büyük bir ilgisi bulunan Mehmet ARAS, kentimizin en eski kültür sanat müzesi olan Bursa Türk Musiki Cemiyetinin kurucuları arasındadır.

            Mehmet ARAS saygıdeğer eşi ile birlikte dördü kız, üçü erkek olmak üzere  toplam yedi çocuk sahibidir.Çocuklarının yüksek tahsillerini tamamlayıp ülkemize hizmet vermesinde emek sarf eden Mehmet ARAS , öğretmenlik görevi süresincede kendi çocukları gibi emek vermiştir. Meslek hayatı boyunca öğrencilerini; laik, çağdaş, demokrat, Atatürk ilkelerine, devrimlerine ve Atatürk milliyetçiliğine bağlı, cumhuriyetimize sahip çıkacak bireyler olarak yetiştirmeyi görev edinmiştir.

            En büyük ideali, geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımızın, Atatürk’ün bizlere gösterdiği bağımsızlık ve çağdaşlık yolunda en iyi şekilde yetişmelerini sağlayacak eğitim sistemine katkı sağlayabilmektir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.01.2024 - Güncelleme: 08.01.2024 12:35 - Görüntülenme: 75
  Beğen | 0  kişi beğendi